SI EN

2 min branja
[POZIV INDUSTRIJI] Sodelovanje pri industrializaciji reformerja dizelskega goriva za proizvodnjo vodika
[POZIV INDUSTRIJI] Sodelovanje pri razvoju in industrializaciji reformerja vojaškega dizelskega goriva (kerozina) za proizvodnjo vodika
22. 02. 2021
 Odprt poziv
[POZIV INDUSTRIJI] Sodelovanje pri industrializaciji reformerja dizelskega goriva za proizvodnjo vodika
22. 02. 2021
 Odprt poziv
2 min branja
Poziv slovenskim podjetjem k izrazu interesa sodelovanja pri razvoju in industrializaciji reformerja vojaškega dizelskega goriva (kerozina) za proizvodnjo vodika za napajanje visoko temperaturnih gorivnih celic (HT-PEM).

Obstoječ sofinanciran projekt s strani Ministrstva za obrambo RS (MORS) in Evropske obrambne agencije (EDA) je v zaključevanju razvoja na nižjih TRL-jih in prehaja v drugo fazo izvajanja, kjer je potrebno razvit samostojno delujoč agregat na tehnološkem nivoju TRL 6.

MORS želi v naslednjih fazah projekta podpreti industrializacijo agregata ali vsaj reformerja v Sloveniji, zato se poziva slovensko industrijo, ki bi želela sodelovati v razvojnem projektu in tudi v kasnejši industrializaciji rešitev.

Interes industrije se lahko izrazi tako za sistem, podsistem, posamezen del (komponento) ali storitev. Te so lahko že razvite ali so še del razvoja.

Podjetja z ustreznimi kompetencami in zmogljivostmi pozivamo k prijavi interesa sodelovanja. Rok za prijavo je petek, 5. marec 2021.

Vsebina poziva in opis projekta IAPUNIT

Ministrstvo za obrambo RS (MORS) skupaj z Evropsko obrambno agencijo (EDA) sofinancira mednarodni projekt na področju uporabe gorivnih celic za zagotavljanje energije – IAPUNIT (Innovative Auxiliary Power Unit for Military Purposes) znotraj področja delovanja EDA CapTech Ground Systems (»Land«).

Cilj projekta je oskrba vojaških vozil z elektriko, pridobljeno s pomočjo gorivnih celic iz vojaškega dizelskega goriva. V projektu sodelujeta tudi slovenska partnerja Inštitut Jožef Štefan in Kemijski inštitut, predvsem pri razvoju reformerja vojaškega dizelskega goriva (kerozina) za proizvodnjo vodika za napajanje visoko temperaturnih gorivnih celic (HT-PEM).

Projekt IAPUNIT je trenutno v zaključevanju razvoja na nižjih TRL-jih in prehaja v drugo fazo izvajanja. Tokrat je slovenski delež zahtevnejši in zahteva samostojno delujoč agregat na tehnološkem nivoju TRL 6, zato je želja vključiti v projekt slovensko industrijo.

Vsebine poziva in izraz interesa sodelovanja v projektu IAPUNIT 2

MORS želi v naslednji fazi projekta podpreti industrializacijo agregata ali vsaj reformerja v Sloveniji. V pripravo 2. faze obstoječega projekta se zato že v fazi priprave nadaljevanja projekta poziva slovensko industrijo, ki bi želela sodelovati v razvojnem projektu IAPUNIT 2 in tudi v kasnejši industrializaciji razvitih rešitev.

Interes industrije se lahko izrazi tako za sistem, podsistem, posamezen del (komponento) ali storitev. Te so lahko že razvite ali pa so še del razvoja.

V prilogi je kratek tehnični opis zahtev.

 

Vpis v bazo zainteresiranih podjetij

Vse partnerji z ustreznimi referencami in kompetencami vabimo, da oddajo svoj interes sodelovanja z vpisom v bazo zainteresiranih, ki je na dnu tega poziva.

Po pregledu in analizi interesa bodo najprimernejši predlagatelji povabljeni na razgovor. Rezultat teh aktivnosti bo tudi odločitev o konkretni industrijski udeležbi posameznih partnerjev v projektu.

Rok za oddajo interesa

Rok za oddajo interesa sodelovanja je petek, 5. marec 2021.

Zahtevani podatki vpisa v seznam potencialnih ponudnikov

Vpisane podatke bomo uporabili za doseganje ciljev poziva.

Pri vpisu bomo od zainteresiranih zahtevali:

  • naziv in naslov podjetja, davčna številka,
  • kontaktno osebo (funkcija, e-naslov, prenosni telefon),
  • podatke o zmogljivostih in kompetencah ter potencialni ponudbi ali predlogih sodelovanja.

Dodatne informacije

POZIVI@teces.si .:.  Matej GAJZER .:. +386 2 333 13 52 .:. +386 41 904 653

 


VPIS V BAZO ZAINTERISIRANIH
POZIV: IAPUNIT 2

[POZIV INDUSTRIJI] Sodelovanje pri industrializaciji reformerja dizelskega goriva za proizvodnjo vodika
PODATKI O PODJETJU
Podjetje
Zmogljivosti in kompetence podjetja

(možnih je več odgovor)

Kontaktna oseba
 
 
VLOGA V PROJEKTU
Interes sodelovanja
Interes sodelovanja v projektu pri razvoju

(možnih je več odgovor)

Vsebina sodelovanja

(možnih je več odgovor)

  • priprava ustreznih katalitskih materialov,
  • izdelava ali dobava keramičnih monolitov (nosilcev katalizatorjev),
  • nanašanje katalitskih materialov na keramične monolite,
  • mehansko konstruiranje kemijskih reaktorjev iz nerjavnega materiala,
  • izdelava kemijskih reaktorjev iz nerjavnega materiala, izdelava spojev med reaktorji, integracija reaktorjev.
Dodatno
Dodatne priloge
Maximum upload size: 20MB
(s tem do preklica dovoljujem uporabo in obdelavo mojih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja TECES in obveščanja o aktualnih vsebinah o dogodkih in aktivnostih pod okriljem TECES. Pomembno: od prejemanja e-obvestil TECES se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve s klikom na povezavo >Spremenite nastavitve prejemanja ali se od sporočil odjavite<, ki se nahaja v nogi vsakega prejetega sporočila. Vaše pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki so opisane v Varovanje zasebnosti TECES.

Deli poziv

Skupna raba na facebook
Skupna raba na twitter
Skupna raba na linkedin
Skupna raba na email

Sorodni pozivi

22. 02. 2021
Odprt poziv
[POZIV INDUSTRIJI] Sodelovanje pri industrializaciji reformerja dizelskega goriva za proizvodnjo vodika
Poziv slovenskim podjetjem k izrazu interesa sodelovanja pri razvoju in industrializaciji reformerja vojaškega dizelskega goriva (kerozina) za ...
2 min branja
15. 02. 2021
Odprt poziv
[POZIV] Sistem pametnih senzorjev za energetsko infrastrukturo MORS
Ministrstvo za obrambo RS (MORS) je pristopilo k več projektom energetske sanacije svoje infrastrukture. Želja je opremiti obstoječo in bodočo infrast...
< 1 min branja